Boekweitsalade met groene groenten

//Boekweitsalade met groene groenten

Boekweitsalade met groene groenten

Boekweitsalade met groene groenten

Deze week is de week zonder vlees, we dachten we helpen een handje! Hier hebben wij een heerlijk recept met als basis boekweitkorrels.

Eetsmakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

150 g boekweitkorrels

1 courgette, in kleine stukjes

Klein stronkje broccoli, in roosjes

3 grote handen spinazie

1 avocado

75 g amandelschilfers

1 grote teen knoflook (liefst verse)

Zout en peper

Voor de dressing:

1 el milde mosterd

Sap en rasp van 1 citroen

3 el olijfolie

Venkelzaad gevijzeld

Peterselie of bieslook of basilicum naar smaak

1 el honing

Bereiding

Doe de boekweit in een pan en voeg 225 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag wanneer het water kookt en laat ongeveer vijf minuutjes zachtjes door pruttelen totdat de boekweit zacht is en al het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn. Wrijf de knoflook fijn met de platte kant van een mes. Bak de courgette met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan. Vijzel de lavendelbloemen om het gerecht nadien te kunnen garneren en op smaak te brengen. Doe de boekweit, broccoli, spinazie en courgette in een schaal.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Giet de dressing over en breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng voorzichtig door de salade. Garneer de salade met de amandelschilfers.

By | 2018-03-06T17:12:07+00:00 maart 6th, 2018|Categories: Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Boekweitsalade met groene groenten