LUNCH

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de preiringen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper, zout en het karwijzaad. Rooster de prei in ongeveer tien à vijftien minuten lichtbruin. Fruit ondertussen de rode uit en knofook in een koekenpan en houd even apart. Hak de peterselie en bieslook fijn en ris de tijm van de takjes. Doe deze samen met de eieren en sojamelk in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer tot een egale massa. Voeg het meel en bakpoeder toe en pureer tot een glad beslag. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Giet het beslag in de schaal en verdeel de geroosterde prei en het gebakken uienmengsel erover. Verdeel de feta gelijkmatig over het geheel. Strooi eventueel nog wat gehakte bieslook erover. Verlaag de oven naar 165 °C en bak in 35 minuten bruin en gaar.

Ingrediënten (voor 10 personen):

  • 750g gesneden prei (ringetjes)
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1el karwijzaad
  • 2 rode uien, in dunne
 partjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1⁄2 bos peterselie
  • 1⁄2 bos bieslook
handvol takjes geriste tijm (ongeveer 20 stuks)
  • 8 eieren
  • 
500ml sojamelk
  • 150gr quinoameel, gezeefd
  • 
30gr bakpoeder
  • 300gr feta