Boekweitsalade met groene groenten

Ingrediënten (voor 2 personen):

• 150 g boekweitkorrels

• 1 courgette, in kleine stukjes

• klein stronkje broccoli, in roosjes

• 3 grote handen spinazie

• 1 avocado

• 75 g amandelschilfers

• 1 grote teen knoflook (liefst verse)

• zout en peper

Voor de dressing:

• 1 el milde mosterd

• sap en rasp van 1 citroen

• 3 el olijfolie

• venkelzaad gevijzeld

• peterselie of bieslook of basilicum naar smaak

• 1 el honing

 

Bereiding

Doe de boekweit in een pan en voeg 225 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag wanneer het water kookt en laat ongeveer vijf minuutjes zachtjes doorpruttelen totdat de boekweit zacht is en al het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Blan- cheer ondertussen de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn. Wrijf de knoflook fijn met de platte kant van een mes. Bak de courgette met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aman- delschilfers in een droge koekenpan. Vijzel de lavendelbloemen om het gerecht nadien te kunnen garneren en op smaak te brengen. Doe de boekweit, broccoli, spinazie en courgette in een schaal.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Giet de dres- sing over en breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng voorzichtig door de salade. Garneer de salade met de amandelschilfers.

2018-10-22T16:47:43+00:00juli 20th, 2018|