Carrotcake met cranberries

Ingrediënten:

  • 1 el chiazaadjes
  • 125 ml melk naar keuze (noten-, zaden- of rijstemelk)
  • 60 ml kokosolie ( + extra om in te vetten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 140 g geraspte wortel
  • 10 – 12 el ahornsiroop
  • 180 gr speltmeel
  • 50 g havermout
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 0,5 tl natriumbicarbonaat
  • Snufje zeezout
  • 80 g cranberries (vers of diepvries)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 °C. Meng de chiazaadjes en melk door elkaar in een kom en laat dit een kwartier opstijven tot een stroperige massa. Verwarm de kokosolie in een pan en voeg het vanille extract en de geraspte sinaasappelschil hier aan toe.

Meng de olie met de geraspte wortel, siroop en melk-chiazaad mengsel. Klop het speltmeel, de havermout en de overige kruiden in een aparte kom. Voeg het deeg samen met het wortel- mengsel en roer de cranberries door het geheel. Vet het bakblik in met wat kokosolie of gebruik bakpapier. Giet het beslag in het bakblik en bak in 45 minuten gaar. Laat de cake tien minuten afkoelen in het blik.

2018-12-21T12:06:22+00:00december 21st, 2018|