Chocolade Pepernoten

Spread the love

Chocolade pepernoten

Ingrediënten (ong. 50 stuks)

200 gram speltbloem

75 gram honing

60 gram kokosolie

2 el speculaaskruiden

3 el water

snufje zout.

100 gram extra pure (72%) chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe in een grote schaal de speltbloem, honing, kokosolie, speculaaskruiden en zout. Meng alles goed door elkaar en kneed er een bal deeg van. Voeg tijdens het kneden de eetlepels water er één voor één door en kneed er een soepel deeg van.

Maak van het deeg kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen zitten en druk de pepernoten iets aan.

Bak de pepernoten in 15 á 20 minuten in het midden van de oven.

Let goed op tijdens het bakken van de pepernoten want het is precisie werk. Het beste bak je ze eerst 15 minuten en dan check je even hoe het gaat. Houd goed de onderkant van de pepernoten in de gaten aangezien deze het eerst verkleurd.

Smelt de chocolade au bain marie en dompel de pepernoten onder in de chocolade. Geniet!

2018-01-08T10:58:34+00:00november 23rd, 2017|