Erwten-pannenkoekjes

[spb_text_block title=”Bereidingswijze” animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”]

Blancheer de sugar snaps circa drie minuten in kokend water met een beetje zout en spoel ze af met koud water. Doe hetzelfde met de doperwtjes en pureer ze met een vork. Doe de sugar snaps en de griekse yoghurt in een blender en mix tot een glad geheel ontstaat. Voeg het ei, speltmeel, bakpoeder, de honing en een snufje zout toe en mix het geheel nog even door.

Is het beslag te waterig? Doe er dan nog een beetje speltmeel bij totdat je een homogene massa hebt. Doe het beslag in een kom en meng de gepureerde doperwtjes er doorheen. Smelt wat boter in een pan op middel tot hoog vuur en schep er met een eetlepel een hoopje beslag in. Bak het pannenkoekje twee tot drie minuten per kant.

[/spb_text_block]
[spb_text_block title=”Ingrediënten (voor 4 personen)” animation=”none” animation_delay=”0″ padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”]
  • 120 g sugar snaps
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 4 el speltmeel
  • 1⁄2 tl bakpoeder
  • 1⁄2 tl honing (of ahorn siroop)
  • 4 el boter
  • zout
  • 125 ml crème fraiche light
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 citroen
[/spb_text_block]
[spb_blank_spacer height=”60px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_boxed_content type=”coloured” custom_bg_colour=”#52899e” custom_text_colour=”#ffffff” padding_vertical=”2″ padding_horizontal=”6″ width=”1/1″ el_position=”first last”]


Serveer het pannenkoekje met een plakje gerookte zalm erop, afgetopt met wat crème frai- che en een beetje citroensap.

[/spb_boxed_content] [spb_blank_spacer height=”90px” width=”1/1″ el_position=”first last”]
2018-01-08T10:58:38+00:00april 15th, 2015|