Expertise2018-09-17T11:39:46+02:00

Onze missie

Fleur Mulders (founder): “Je brengt een groot deel van je tijd op je werk door. Juist daarom is het belangrijk dat er op de werkplek aandacht is voor persoonlijke groei en vitaliteit. Het is onze missie om iedere medewerker met de juiste ondersteuning in zijn kracht te zetten. Want wie vitaal in het leven staat, kan optimaal presteren.

Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit?

Ieder bedrijf wil er wel ‘iets’ mee doen, maar wat is vitaliteit nou eigenlijk? Wij maken vitaliteit (letterlijk: levenskracht) grijpbaar door te focussen op drie pijlers: sport, food en mind. Vitale medewerkers voelen zich op al deze drie gebieden in balans.

De vitale organisatie

In een vitaal bedrijf hebben medewerkers alle energie om iedere dag met enthousiasme hun werk te doen. Energieke medewerkers werken effectief samen, voelen zich betrokken bij de organisatie en presteren op de toppen van hun kunnen. Zo’n organisatie heeft explosieve groeikracht!

Guide in vitaliteit

Guide in vitaliteit

We maken jou wegwijs binnen de wereld van vitaliteit. We hebben kennis van de markt en een scherp overzicht van alle mogelijkheden. Met een drive om te blijven ontwikkelen en innoveren, waardoor we altijd een passende oplossing hebben voor actuele vraagstukken.

Expertrol

We helpen je de gestelde doelen te bereiken met een op maat gemaakt vitaliteitsbeleid, afgestemd op de specifieke tekorten binnen de organisatie, met aandacht voor interne wensen en doelen. Daarbij leveren we de juiste ondersteuning om HR te ontzorgen en het programma tot een succes te maken.

Geïntegreerde aanpak

Vitaliteit is geen plakpleister. Onze programma’s zijn gericht op langdurige gedragsverandering, waardoor vitaliteit echt onderdeel wordt van de bedrijfscultuur. Wij doen dit vanuit een holistische benadering; een breed programma van sport, mind & food en het faciliteren van organisatie en communicatie.

Programma op maat   

Om je medewerkers op alle aspecten van vitaliteit een boost te geven, hebben we een compleet aanbod van trainingen, masterclasses en workshops – die op en rond de werkvloer plaatsvinden. Daarvoor werken we samen met een groot team van experts: coaches, trainers, voedingsdeskundigen en diëtisten.

A-kwaliteit experts

Het hart van De Atleetfabriek. Zij hebben alle ervaring en kennis in huis om medewerkers te begeleiden bij hun doelen. Ze weten wie je bent, wat je doet en hoe het met je gaat. En zorgen dat je na een training altijd met een dikke smile naar huis gaat. Meer weten? Klik hier.

Vitaliteitsscan

Onze wetenschappelijk gevalideerde vitaliteitsscan geeft, voor elke afzonderlijke medewerker, een nauwkeurige analyse van de energietekorten binnen de organisatie. Deelnemers worden getoetst op onder meer fysieke en mentale veerkracht, werktevredenheid en bevlogenheid.

Founder Fleur Mulders

‘Weerstand ombuigen met aanpak op maat’

Tot 2013 werkte Fleur als marketeer bij Heineken. Door de lange dagen die ze er maakte, had ze, eenmaal thuis, geen energie meer om te sporten en voelde zich daardoor steeds minder fit. Een frustratie waar ze zelf iets aan besloot te doen.

Ze begon kleine sportevenementen voor collega’s te organiseren, wat uitgroeide tot een compleet vitaliteitsprogramma binnen de bierbrouwer. Fleur: ‘In eerste instantie was er weerstand en excuses om níet mee te doen. Ik koos daarom voor een aanpak waarin ik het omdraaide: waar ligt jouw voorkeur en wanneer komt dat het beste uit? Zo lukte het me een flinke groep medewerkers voor mijn idee te winnen.

Met succes: deelnemers werden niet alleen vitaler, maar ook waren allerlei fricties tussen de verschillende afdelingen al na enkele trainingen verdwenen en ontstond er meer saamhorigheid.

Vanuit dat inzicht richtte ze in 2014 De Atleetfabriek op. Samen met zakelijk partner Marloes Veldhuis – een doortastende eventmanager en fervent ultrarunner – en ruim 150 trainers maakt ze op dit moment zo’n 1000 werknemers door het hele land mentaal en fysiek vitaler. En die aanpak op maat, op basis van ieders persoonlijke mogelijkheden en beschikbare tijden, vormt nog steeds het speerpunt van De Atleetfabriek.

Go to Top