Goed gevulde portobello

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 350 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Leg ze in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden en besprenkel ze met olijfolie. Zet de portobello’s acht minuten onder de grill; keer ze om na vier minuten.

Kook intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking de zilvervliesrijst gaar. Voeg voor het koken het bouillonblokje aan het water toe.

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit ze in twee minuten in olijfolie of kokosolie op laag vuur. Doe de erwten, pesto (of curry), oregano en wat zout erbij en roer alles nog eens twee minuten door. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra zout toe.

Leg de portobello op een bord en strooi er nog wat geitenkaas overheen. Serveer de rijst naast de portobello.

2019-03-11T14:37:59+00:00maart 11th, 2019|