Grenzen stellen

In hoeverre zijn we beïnvloedbaar? En wat is wijsheid als het gaat om met zo weinig mogelijk energie een zo hoog mogelijk rendement te creëren?
Zo maar een paar vragen die mij bezig houden.

Afgelopen jaar zijn we met De Atleetfabriek flink gegroeid en onze sleutel van succes was: keep it simple. Én grenzen stellen.
Niet alleen in het “gewone” leven maar ook zakelijk was het tegenovergestelde onze eerdere aanpak: aannames maken met de beste bedoeling en overdeliveren. Maar zonder het te communiceren. En dan worden de grenzen eerder bereikt zonder dat iemand het door heeft. Pas als je er (bijna) overheen bent.

Ik vind het zelf fijn als mensen duidelijk zijn en andersom dus ook. Transparant zijn in wat je wanneer kunt leveren en tegen welke prijs. Dat vraagt authenticiteit…

Zo maar twee voorbeelden: Er was een aanvraag van een klant waarbij een medewerkster met een klompvoet extra aandacht nodig had. Zij werd geholpen en ondersteund door onze trainers en de projectmanager vanuit ons kantoor. De mevrouw in kwestie had fysiek en mentaal een aantal uitdagingen en al snel bleek: dat zij kon niet mee met het instapniveau dat was bepaald door de collega’s. Er was vooraf onvoldoende gecommuniceerd door ons (het lag iets genuanceerder maar ik steek voor nu hand in eigen boezem) wat je precies aan aantal uren mag verwachten. Met een ongemakkelijke discussie als gevolg.

Om dit voor te zijn en de verwachtingen over en weer beter te managen hebben we dit nu omgedraaid. Wij bieden nu de mogelijkheid om vooraf projectmanagers uren in te kopen zodat onze diensten precies op maat afgenomen kunnen worden al naar gelang de behoefte is. Het resultaat is opvallend want grappig genoeg stijgt de omzet per opdracht omdat opdrachtgevers transparanter zien waar de kosten naartoe gaan.

Het andere voorbeeld gaat over onze zelfgemaakte en gezonde snacks. Ik kook graag en vast onderdeel van ons programma is voeding. We delen recepten, masterclasses én we delen de snacks uit. Om gezonder te leven hoef je niet perse te gaan sporten. Gezonder eten levert ook meer energie op. Vaak nam ik tijdens een kick-off (aftrap binnen het programma voor de deelnemers) snacks mee en al snel werd dit “standaard” zonder dat dit verwerkt was in de offerte. Maar deze gezonde snack was groot onderdeel van de totaalbeleving! Ook hier hebben we een slimme aanpassing gemaakt door 2 professionele bakkers aan te trekken die onze snacks smaakvol kunnen produceren. Voor ons win-win: de opdrachtgever ziet de waarde beter in van een snack en is zeker bereid hiervoor te betalen, de bakkers zijn blij met extra omzet en ook wij maken het onderdeel van ons verdienmodel.

Kortom, een slimmer en schaalbaar model is nu de basis van ons concept. We kunnen de hoge kwaliteit blijven leveren en hebben voor onszelf de mogelijkheden gecreëerd om door te groeien. We hebben onze grenzen leren kennen en accepteren.

Persoonlijk vind ik grenzen stellen soms nog best moeilijk. Alhoewel het steeds beter gaat… Slim omgaan met m’n tijd en energie gaat steeds beter. Ook al liggen er alle dagen uitdagingen op de loer. Want mensen willen helpen of ondersteunen in iets waar ik zelf ook in geloof, vraagt telkens een kritische blik en vraagstelling of ik hiermee mijn eigen grenzen niet overschrijd.  Als je in mijn hart kijkt laat ik het liefst al m’n vrienden en mensen waarmee ik samen mag werken een nieuw recept proeven, probeer ik ze in beweging te krijgen óf heb ik nog wel een hele fijne tip qua mindfulness. Niet omdat ik het zelf allemaal zo perfect doe, juist omdat ik als geen ander weet waarom je er soms zo’n behoefte aan kunt hebben. En ik heb de mazzel te beschikken over een gezond netwerk. Ik deel graag veel en vaak belangeloos!

Dus voor mij altijd de kritische vraag: tot hoe ver ik mensen mij wil laten beïnvloeden. Dit is work in progress en gaat steeds beter.
Maar hé, altijd ruimte houden voor verbetering;-)

Liefs Fleur

2019-03-12T21:45:41+00:00maart 8th, 2019|