Herfstige pompoensoep

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 1 pompoen (ongeveer 1 kilo)

• 2 sjalotjes

• 3 stengels bleekselderij

• 1 el olie

• 1 grote zoete aardappel

• 2 groentebouillonblokjes

• 1 rode peper

• 2 tl kerriepoeder

• peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 oC. Snijd de kroon van de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en
verwijder het vruchtvlees. Leg de pompoen in de oven (met schil) en laat deze zacht worden.
Zodra je met een vork door de schil kan prikken is de pompoen zacht genoeg.

Snijd de sjalotjes en de bleekselderij fijn. Verwarm de olie in een grote (soep)pan en laat de
ui en bleekselderij zacht worden. Schil intussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
Doe 1 liter water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Voeg de pompoen en zoete aardappel toe aan de bouillon en laat nog even sudderen tot alles
helemaal zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kerrie toe en breng op smaak
met peper en zout.

Eet smakelijk!

2018-10-29T09:44:13+00:00oktober 22nd, 2018|