Kersttulband

 

Ingrediënten:

  •  50 g kokosolie
  • 300 g volkoren speltmeel
  • 100 ml water
  • 4 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 5 el honing
  • 100 g gojibessen
  • 100 g gedroogde appel
  • 1 el bakpoeder
  • Kaneel en koekkruiden
  • Kokosschaafsel

 

Benodigdheden

Tulbandvorm en een handmixer of keukenmachine

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de kokosolie in een pan. Doe het speltmeel samen met het water en de eieren in een kom en mix deze. Giet de gesmolten kokosolie over het mengsel. Snijd de vanillestokjes in de lengte door, haal de zaadjes er met een mes uit en voeg deze aan het mengsel toe. Voeg vervolgens de honing, gojibessen, appel en bakpoe- der hier ook aan toe en mix nogmaals op de laagste stand. Spatel er naar smaak kruiden en kokosschaafsel door.

Vet de tulband vorm in met een beetje kokosolie. Giet het mengsel in de tulband en plaats de tulband op de laagste rooster stand in de oven af in 60 minuten. Laat de tulband afkoelen en houd deze vers in aluminium folie. Strooi nog wat kokosschaafsel vlak voor het opdienen over de tulband.

 

 

 

 

2018-12-18T15:02:07+00:00december 18th, 2018|