Maximaal klein houden

Mijn eerste blog na mijn verlof, als “Moeder van Max”…. Zo werd ik laatst genoemd en het voelde eerlijk gezegd vreemd. Ik praatte snel door en betrapte me op mijn intern gegiechel en een gevoel van trots.

Hoe zou het zijn als ik “Moeder van De Atleetfabriek” genoemd zou worden? Zou dat ook vreemd voelen? Of juist vertrouwd? Het moedergevoel voor mijn eigen onderneming werd pijnlijk duidelijk toen ik begin maart met zwangerschapsverlof ging. Nog snel even brownies achterlaten voor het team. En vrolijke bloemen in een vaas. Het deed me denken aan mijn eigen moeder die de koelkast overvol laadde als ze met mijn vader een avondje uitging.

Als ondernemer zie ik paralellen met het moederschap. De herstart na  mijn verlof geeft mij energie en ruimte om op te laden. En ik denk zelfs dat ik er een leukere moeder van word. Maar dat is dan ook mijn persoonlijke mening want dit zal echt voor iedereen anders zijn.

Ik heb het geluk dat ik in een business zit die volop mogelijkheden biedt om energiek en fit te worden. Hier heb ik dankbaar gebruikt van gemaakt. Ons programma voor toekomstige moeders (en vaders) heb ik gekeurd zoals een slager zijn eigen vlees keurt. Het zal je niet verrassen dat het naar meer smaakte.

Balanceren…..
Je hoort het vaak. Laat toch los….Het is een cliché maar oh zo waar. Loslaten was ook voor mij een uitdaging. Het betekende ook afstand nemen van De Atleetfabriek. Maar de business gaat door. En moet door. Beslissingen moeten nou eenmaal genomen worden en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag.

Vlak na de geboorte van Max waren er belangrijke ontwikkelingen die volop aandacht vroegen. Mijn energie managen werd belangrijker voor mij. Slapen, voeding en natuurlijk ook bewegen waren duidelijk uit balans. Ik moest leren balanceren.

Dat bracht me op een idee om samen met dé slaapcoach van Nederland, gespecialiseerd in baby’s en kleine kinderen, een Masterclass Slaap op te zetten. Zij heeft mij voorzien van slimme tips en trucs waar je als jonge ouder, zeker in het begin, al snel richting langere nachten gaat. En dus meer energie. Het duizelt me soms wel eens door de kortere nachten maar deze Masterclass die we nu ook aanbieden aan onze klanten, heeft me geleerd te relativeren waardoor ik nu sneller zie wat de beste oplossing kan zijn.

Ik was oprecht blij maar ik wilde meer. De balans voelde ik nog niet helemaal. Ik was duidelijk nog niet uitgebalanceerd. Dus nam ik mijn voeding onder de loep. Voor iedereen essentieel, maar voor mij door mijn allergieën extra uitdagend. Voeding is iets waar ik, als ik druk ben of korter slaap, als eerst minder strak mee omga. Binnen De Atleetfabriek heb ik veel geleerd vanuit onze Masterclasses (voor individu of gezin) die we aanbieden op voeding. Je krijgt inzicht in je eigen voedingspatroon en wat waardevolle aanvullingen kunnen zijn. Er zit vaak een verschil tussen wat je wilt en (makkelijk) kunt eten in een drukkere werkweek.

Trots en blij ben ik met de balans die ik momenteel ervaar. Mijn eerste twee werkweken als herintreder vlogen voorbij. De nieuwe modus als werkende moeder met een eigen bedrijf had ik snel te pakken.

Uitdaging
Waar geen ontkomen aan is met mijn Max –en dat geldt voor elk kleintje – is dat vooruit denken en plannen niet gaat. Baby’s laten zich niet dwingen in een plan van aanpak.  Elke dag en elke situatie is weer anders. Moeilijk als je zoals ik van structuur houdt maar ook een uitdaging om bijvoorbeeld terug te schakelen naar een andere versnelling .

Afgelopen week, mijn derde werkweek, viel me zwaarder. De tropische hitte (stuk minder slaap), op vlieghoogte willen komen en daar “de oude Fleur” van mezelf verwachten was geen succes. En helemaal al niet in combinatie met het volledig geven van borstvoeding.

Inmiddels heb ik mijn eigen tips & trics op mijn netvlies; loslaten en klein houden. Dat is en blijft voorlopig mijn uitdaging.

Klein houden
Klein houden is dus mijn nieuwe credo. Met alles. Zo ook met sporten. Veel en lekker hard sporten is wat ik voor mijn zwangerschap graag deed. Inmiddels weet ik dat trainen op een lagere intensiteit minstens zo effectief kan zijn. Voor mij zelfs effectiever want zacht bleek kracht!

 

“Vroeg en intensief kickboksen opgevolgd met een gevulde agenda was voorheen vaste prik.  Nu sta ik rustig op, geniet van de fluitende vogels in het Vondelpark onderweg naar de crèche en verwen mezelf met een goed ontbijt. Om in balans te blijven sluit ik de dag lekker af met sport.”

 

Ik focus nu meer dan ooit op geluk en op dat wat ervoor zorgt dat ik fit ben. Fit in mijn hoofd en in mijn lijf.

Tot slot: ik hoop dat ik je met dit blog heb geïnspireerd om elke uitdaging als beginnend ouder aan te gaan. Ik wil je er graag bij helpen. Of dat nu is met een Masterclass voeding of slaap? Jij bepaalt je eigen balans.

Meer weten, contact ons of kijk op deatleetfabriek.nl

 

Liefs,

Fleur

2018-08-08T22:18:23+02:00augustus 8th, 2018|
Go to Top