Paprika & rundergehakt kano’s

Paprika en rundergehakt kano's

Paprika & rundergehakt kano’s

Op zoek naar inspiratie voor een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd voor vanavond? Kijk eens naar het recept van deze gevulde paprika’s met onder andere ui, rundergehakt, mais en verse peterselie. Kies je liever voor een vegetarische variant, vervang het rundergehakt voor een groente naar keuze. Op deze manier zorg je voor een extra ingrediënt en daarmee meer vulling voor de maag. Enjoy!

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 paprika’s

100 g rundergehakt

1 ui

1 teentje knoflook

Klein blikje mais (150g)

Handvol verse peterselie

1 rode peper

Italiaanse kruiden

Peper

Zout

Bereiding

Snijd het kapje van de paprika en grill de paprika in een grillpan. Je kan de paprika ook circa
tien minuten in de oven zetten (180 °C), maar op deze manier blijft hij mooi van vorm en lekker
van smaak! Snipper de ui, snijd de knoflook, de rode peper en de peterselie fijn. Fruit de ui en de
knoflook en bak de rode peper even mee. Voeg het gehakt toe en rul het mee. Voeg de mais toe
en breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Vul de paprika met het
gehaktmengsel en serveer er een mooie salade en/of wat rijst bij.

2018-04-17T13:15:32+00:00april 17th, 2018|