Rabarber-Aardbeien Crumble

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • 30 gram amandelen
  • 20 gram boter
  • 2 el speltmeel

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de rabarber in grove stukken en snijd de aardbeien in plakjes. Leg dit in een grote ovenschaal. Rasp en pers de sinaasappel in een kommetje en voeg hier 50 gram suiker aan toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal de merg eruit. Voeg de merg toe aan het sinaasappelmengsel en mix dit door elkaar. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet het geheel voor vijftien minuten in de oven. Hak ondertussen de amandelen in stukjes en meng dit met de boter, speltmeel en de overige suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimelige deeg op een bakplaat en bak het in vijftien minuten gaar in de oven. Kruimel het deeg over het aardbeien-rabarber mengsel.

2019-02-27T12:36:57+00:00februari 27th, 2019|