Werkgever kiest steeds vaker voor fitte werknemer

Spread the love

Werkgevers houden zich de laatste tijd steeds vaker bezig met duurzame inzetbaarheid. Nu blijkt uit een meta-analyse van onderzoeksinstituut IZA dat een werkgever ook steeds vaker voor personeel kiest dat fit is, om die duurzame inzetbaarheid te kunnen behouden. Heel gek klinkt het niet. Een werkgever is gebaat bij een gezonde werknemer, want een gezonde werknemer betekent vaak weinig ziekte, wat weer resulteert in een zo optimaal mogelijke bezetting op de vloer. Het zou zelfs zo zijn dat wanneer een werknemer op zijn of haar CV plaatst dat hij/zij aan sport doet, de werknemer meer salaris krijgt.

Werkend Nederland is al actief bezig met de gezondheid van werknemers. Uit een enquête van MKB-Nederland is gebleken dat drie op de vijf werkgevers zich geroepen voelt zich te bemoeien met de gezondheid van de werknemers. Logisch, wanneer je als werkgever zijnde merkt dat het werk gaat lijden onder de gezondheid. Desondanks vonden deze ondernemers dat zij zich ook konden bemoeien met de gezondheid van de werknemer wanneer het werk er niet onder lijdt.

Corporate wellness
Hoogleraar Organisational Behaviour: Andre Spicer zegt dat werknemers meer zouden moeten doen aan de fitheid van de werknemers, bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te geven om onder werktijd te sporten, zonder dat hun werk eronder gaat lijden. ‘Corporate wellness’ is nu de trend: het is het aanbieden van programma’s aan werknemers om hen aan het sporten te krijgen. Hierbij moet je denken aan het organiseren van bootcamplessen, yogalessen of simpelweg een door het plaatsen van een fitness-fiets op de werkvloer.

Bron: NRC Next

2018-01-08T10:58:36+00:00september 28th, 2015|