Wortel rozijnenbrood

Ingrediënten:

  • 100 g rozijnen
  • 200 g wortel
  • 75 g quinoameel
  • 150 g pompoenpitten
  • 25 g lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 el agavesiroop

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 º C.
Vet een stuk bakpapier in en leg dit in een rechthoekige cakevorm. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water. Meng de rozijnen en pompoenpitten met het quinoameel, geraspte wortel, lijnzaad, zonnebloempitten, eieren, het zout en de agavesiroop. Het het geheel goed met een spatel. Het beslag is niet echt kneedbaar, maar blijft een beetje vloeibaar. Giet het mengsel in de cakevorm en bak deze in 20 minuten gaar.

Laat het brood op het aanrecht goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

2018-10-29T09:42:16+00:00oktober 29th, 2018|